İZMİR / KARŞIYAKA - Gazi Anadolu Lisesi

Ekm

Gazi Anadolu Lisesi teknoloji kulübü öğrencileri Cumhuriyetin 100. Yılına özel basılan 100. Yıl paralarından broş tasarladı. Teknoloji kulübü yaptıkları projelerini Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle  paylaştılar ve ürünlerini takdim ettiler.

Ekm

13/10/2023 Cuma günü 3 öğretmen ve 10 öğrencimizle, İzmir Kız Lisesi Konferans Salonunda yapılan Erasmusdays Etkinliklerine katıldık. Erasmus hakkında bilgi paylaşımı yapılan seminerde , Erasmus+ programının potansiyel yararlanıcısı olan okullarımız deneyimlerini paylaştılar.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarına yönelik hazırlanan değerler eğitimi öğretim programlarında yer alan kök değerler uygulama takvimi çerçevesinde ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan "dostluk" temalı pano çalışması okulumuz etik değerler kurulu tarafından hazırlanmıstır. Ayrıca bu ayki etkinlik takvimine uygun olarak sınıf rehberlik saatlerinde dinlenmek üzere şiir ve şarkılar sınıf tahtalarına yüklenmiştir.

Ekm

11/ A sınıfı öğrencilerimizden Hatice Beren ÇAKMAK, 2 Ekim 2023 Salı günü Soğukkuyu Çömezzade Hacı Mehmet Camisinde kılınan ikindi namazından sonra Doğançay mezarlığında son yolculuğuna uğurlanmıştır.

Merhumeye Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Gazi Anadolu Lisesi

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarına yönelik hazırlanan değerler eğitimi öğretim programlarında yer alan kök değerler uygulama takvimi çerçevesinde eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan "adalet" temalı pano çalışması okulumuz Etik Değerler Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

Eyl

Karşıyaka Gazi Lisesi Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'de Yerini Aldı

Cumhuriyetimizin 100. yılında İzmir, TEKNOFEST 2023 için ev sahipliği yapıyor. Çiğli Havalimanında öğrenci ve teknoloji meraklılarına kapılarını açan TEKNOFEST'te Karşıyaka Gazi Lisesi de yerini aldı.

Milli Teknoloji Hamlesi" sloganıyla yola çıkan TEKNOFEST'de öğrencilerimiz Solo Türk gösterisinden akrobasi gösterilerine konserlerden teknolojik sergilere, atölyelerden yarışmalara bir çok farklı etkinliği deneyimledi. TEKNOFEST etkinlik alanında, Türkiye'nin milli ve yerli imkanlarla ürettiği hava ve kara araçlarının yanı sıra yurt dışından gelen uçaklar da sergileniyor. Milli Muharip Uçağı, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı, Millî Uçan Araba Cezeri, Mayına Karşı Korunaklı Araç olmak özelliği taşıyan Kirpi, Bomba İmha Robotları Ertuğrul ve Kaplan, Çok Motorlu İnsansız Hava Aracı Serçe, Altay Tankı, Özel Operasyon Aracı, Sualtı Arama Kurtarma Timi Aracı, Taktik Tekerlekli Araç ve Yerli Tasarım Sürücüsüz Elektrikli Araç yer alıyor.

Etkinlikler 1 Ekim 2023 e kadar devam ediyor

Karşıyaka Gazi Lisesi öğrencileri 1 Ekim  2023 e kadar sürecek olan etkinliğe katılmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Aynı zamanda okulumuz mezunu olup standlarda görev alan mezunlarımız göğsümüzü kabarttı.

Karşıyaka Gazi Lisesi "Ahilik Haftası" Kapsamında Etkinlikler Gerçekleştirdi

Ahilik kelimesi kardeşlik anlamına gelir ve 13. Ve 20. Yüzyıllar arasında esnaf ve zanaatçı birliklerine verilen addır. Ahilik teşkilatı ise, 13. yüzyılda ortaya çıkan ve Moğol istilasından kaçan Türklerin Anadolu'da kurmuş oldukları bir esnaf örgütüdür. Bu teşkilatın amacı Anadolu'daki Türk zanaatkarları ayakta tutmaktır. Teşkilatın en önemli unsuru ise dayanışma ve kardeşliktir.

Ahilik Haftası kapsamında yapılan etkinliklerde Karşıyaka Gazi Lisesi öğrencilere haftanın önemini belirten bir pano hazırladı. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı panoda Ahiliğin 7 kuralının üzerinde duruldu. Çeşitli görsellerin bulunduğu panoda;cimriliği bırakıp lütuf sahibi olmak, zulüm etmeyip sıcaklık ve yumuşak başlılıkla davranmak, hırstan uzaklaşıp kanaatkâr ve razı olmak, tokluk ve lezzet kapısını nefsin isteklerine kapatmak, halktan yana değil Hak’tan yana olmak, marifet sahibi olmak ve yalan kapısına yaklaşmayıp daima doğruluk kapısında olmak gibi değerler ele alındı.

Eyl

Mevlid-i Nebi nedeniyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Serap Kargın ve öğrencilerimiz pano hazırlamıştır. Öğretmenimizi ve emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Gazi Anadolu Lisesi Gaziler Günü

May

11. sınıf öğrencilerimizden istekli bir grup, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Huriye Özkan eşliğinde, İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “Yıldızların Altında” adlı oyununu izledi. Öğrencilerimiz izledikleri oyunla bu sanat dalına daha ilgili olmaları gerektiğini belirtip bu etkinliğin tekrarını istediler.